У вівторок, 6 листопада, стало відомо, що у російському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) вийшов з ладу один із трьох комп'ютерів управління. Про це повідомляють РосЗМІ з посиланням на джерело NASA.

Варто уточнити, що відмова комп'ютера, за словами джерела, сталася в модулі «Зірка». При цьому повідомляється, що інші комп'ютери, що керують російським сегментом МКС, працюють штатно.

МКС російський сегмент

«Зафіксовано відмову через зняття готовності одного з трьох комп'ютерів, керуючих російським сегментом МКС в модулі "Зірка"», - вказує джерело.

Раніше повідомлялося, що інопланетяни зацікавилися Міжнародною космічною станцією. Спочатку підозрілий об'єкт придивлявся до неї здалеку, а потім підлетів ближче, коли і був помічений. Його зафіксували камери МКС під час трансляції. Переглядаючи її, прибульців помітив тайванський уфолог Скотт Уорінг.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Роскосмос

Нагадаємо, що NASA разом з Європейським космічним агентством опублікувало відео про життя членів екіпажу Міжнародної космічної станції, зняте в дозволі 8К. В агентстві повідомили, що якість відео дозволяє детально розглянути те, чим займаються астронавти і які вони проводять експерименти.

Як повідомляв портал Знай.uа, через 11 років і майже один місяць польоту на автоматичної міжпланетної станції NASA, яка досліджувала астероїд Веста і карликову планету Цереру, закінчилося паливо для іонних двигунів. Після чого зонд став некерованим і фактично перетворився на штучний супутник на орбіті Церери.

Також портал Знай.uа писав, що співробітники Роскосмосу оприлюднили в мережі запис з камери, прикріпленої до маршової ступені ракети "Союз-ФГ". Пристрій "дивився" вниз, тому момент нештатного відділення бічного прискорювача видно дуже чітко.