Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що лідер Української організації націоналістів Степан Бандера був причетний до антисемітських виступів, тому рішення Львівської області про те, щоб проголосити 2019 - й його роком "викликає шок".

"Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 - роком Степана Бандери. Я не можу зрозуміти, як прославляння тих, хто безпосередньо брав участь в жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією", - зазначив дипломат.

За словами Ліона, "Україна не повинна забувати про злочини, вчинені проти українських євреїв, і ні в якому разі не відзначати їх за допомогою вшанування їх виконавців".

Джоел Ліон
Джоел Ліон

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Як відомо, у зв'язку зі святкуванням в наступному році 110-річчя від дня народження лідера ОУН, 12 грудня Львівська обласна рада прийняла рішення проголосити наступний рік в регіоні роком Степана Бандери.

Джоел Ліон
Джоел Ліон

При цьому у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про звернення до президента України щодо присвоєння Степану Бандері звання Героя України (посмертно).

Однак проти відповідного рішення директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Дивіться: До України прибув посол Ізраїлю Джоель Ліон

Нагадаємо, Національний банк України сподівається на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення допомоги і очікує на надходження траншу до 25 грудня 2018 року. Як повідомляв "Знай.ua", керівництво Євросоюзу прийняло рішення про продовження антиросійський економічних санкцій ще на шість місяців. Також "Знай.ua" писав, у Білому домі відреагували на російську агресію у Керченській протоці однозначною заявою, яка стосується припинення подальшої співпраці та діалогу з Кремлем.