У четвер, 13 грудня, у мережі показали відео, на якому чутно звуки потужного бою у окупованому Донецьку.

Відповідну інформацію та відео розмістив блогер Necro Mancer у Twitter.

На кадрах можна побачити так звані "Трудовські" – це селище у Петровському районі окупованого Донецька.

Донбас
Донбас

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

На кадрах видно звичайний зимовий пейзаж околиць міста із приватними будинками та деревами. Однак картинка одразу ж видається штучною, адже на тлі зовнішнього спокою добре чути потужні звуки обстрілів.

Нагадаємо, попри заклики світу дотримуватися Мінських домовленостей, нинішня лінія розмежування на Донбасі в зоні бойових дій наполовину не збігається з лінією зіткнення, яка визначена ключовим документом.

Донбас
Донбас

Приміром, захоплення російською армією Дебальцеве разом з півтора тисячами квадратних кілометрів території спотворили підписані Росією ж угоди. Більш того, Москва є гарантом їх виконання.

На цьому наголосив представник України в тристоронньої контактній групі Євген Марчук. Він пояснив, підписавши угоду сторони дали гарантії, що наступ не буде, і лінія залишиться недоторканою. Однак уже незабаром росіяни пішли на штурм Дебальцеве.

Раніше Знай.uа писав про те, що представник України у Тристоронній контактній групі на Мінських переговорах Євген Марчук в ході брифінгу у столиці підтвердив: нинішня фактична лінія зіткнення у зоні бойових дій на Сході збігається з лінією зіткнення, визначеною Мінськими домовленостями всього наполовину.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

В лютому, два роки тому після переговорів у Нормандському форматі вирішили поновити попередні угоди стосовно врегулювання конфлікту мирним шляхом – тобто всі бойові дії з обох сторін припинялися (хоча ще з 2014-го потрібно було відвести озброєння калібром більшим від 100 міліметрів від лінії зіткнення).

Також Знай.uа повідомляв, що протягом доби бойовики "ЛНВ/ДНР" близько 11 разів обстрілювали позиції захисників України.