Сполучені Штати Америки вирішили підтримати Україну потужною зброєю. А саме – протикорабельними крилатими ракетами "Гарпун". Через два або три місяці зброя прибуде в Київ. Про це повідомляє колишній посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст.

У свою чергу журналіст і блогер, наш співвітчизник Павло Бондаренко, повідомив, що хоча "Гарпун" не літає зі швидкістю 27 махов, але принаймні, він існує, і не є плодом фантазії кремлівських пропагандистів. І ці ракети можуть скласти серйозну загрозу для Росії, у випадку, якщо агресор надумає розв'язати "повноформатну" війну.

За словами журналіста, ракета «Гарпун», розроблена 40 років тому, до цих пір за технологіями недосяжна для «встає з колін». «Старенька» діє так само, як і «Джавелін» - за принципом «вистрілив і забув», а розпіарений росіянами «Граніт» повинна випускатися тільки з літаків. Важливо відзначити, що Гербст заявив, що через два-три місяці Україна може отримати не тільки «Гарпуни», але і більш сучасні ракети, назва яких поки що засекречено і не факт, що буде оприлюднено аж до прибуття в Україну.

Нагадаємо, раніше президент країни-агресора Володимир Путін попався на брехні стосовно ракет "Авангард". Ще рік тому він розповідав, що ракети вже запущені в серійне виробництво, а тепер заявив лише про успішні випробування. У мережі вмить висміяли російського президента за довгий язик і за ніс, який напевно зросте ще довшим від такого кричущого брехні.

апомним, агресор розперезався: Росія перехопила літак США над Чорним морем.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У четвер, 27 грудня, російські військово-повітряні сили перехопили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США, який вранці розпочав патрулювання поблизу окупованого півострова Крим.

Нагадаємо, літак ВПС США Boeing RC-135V увійшов в акваторію Чорного моря 26 листопада. Повідомлялося, що Boeing RC-135 входить до сімейства великих розвідувальних літаків, що використовуються ВПС США і Королівськими ВПС Великобританії для збору, обробки і передачі розвідувальної інформації.

Як повідомляв портал Знай.uа США закликали Росію відпустити українських моряків

Знай.uа писав, що у Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард". Керував запуском особисто президент Путін.