10 місяців тому президент країни-агресора Володимир Путін переконливо розповідав про серійне виробництво ракети "Авангард". Але тут він заявив, що ракети тільки випробовують. Брехню ворожого ватажка виявило видання "Сегодня" і Telegram-канал Серпом По.

"Путін привітав росіян з "чудовим, відмінним подарунком до Нового року". Мова про чудо-зброю — ракету "Авангард", яка прориває будь-які ПРО. А нам здавалося, що це був подарунок до президентських виборів в березні", – іронізує видання.

1 березня у посланні Федеральним Зборам РФ Путін заявив: "...запевняю вас, все це є в наявності і добре працює. Більше того, підприємства промисловості Росії приступили до серійного виробництва цієї системи – цього ще одного нового виду стратегічної зброї Росії. Ми назвали його "Авангард".

А через 10 місяців Путін заявив про те ж "Авангарді", але вже в іншому тоні. Так, у середу, 26 грудня, російський президент видав:

"...гиперзвуковая система "Авангард", що планує блок. За моїм дорученням підприємства промисловості і Міністерство оборони підготували і провели останнє випробування цієї системи. Воно тільки що завершилося повним успіхом. Підтверджені всі тактико-технічні дані. Випробування пройшло, повторюю, успішно".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, агресор розперезався: Росія перехопила літак США над Чорним морем.

У четвер, 27 грудня, російські військово-повітряні сили перехопили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США, який вранці розпочав патрулювання поблизу окупованого півострова Крим.

Про це повідомляє публічний сервіс Aircraft Spots, що відслідковує рух літаків.

Нагадаємо, літак ВПС США Boeing RC-135V увійшов в акваторію Чорного моря 26 листопада. Повідомлялося, що Boeing RC-135 входить до сімейства великих розвідувальних літаків, що використовуються ВПС США і Королівськими ВПС Великобританії для збору, обробки і передачі розвідувальної інформації.

Раніше державний департамент США закликав Росію припинити агресивну поведінку над Чорним морем. "Росія діяла нерозважливо в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Ми звертаємося до Росії припинити небезпечне, безвідповідальне і агресивне поведінка", - говорилося в повідомленні.

Як повідомляв портал Знай.uа США закликали Росію відпустити українських моряків

Знай.иаписав у Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард". Керував запуском особисто президент Путін.