Американське посольство в Україні закликало Росію зберегти відкритою Керченську протоку. Така противодія законному транзиту України через Керченську протоку не що інше, як порушення міжнародного права.

Про це повідомили в посольстві США в Україні.

"Ми закликаємо Росію зберегти Керченську протоку відкритою і припинити переслідування міжнародного судноплавства в Азовському морі. Ми уважно стежимо за цією ситуацією і працюємо з нашими партнерами і союзниками. Ми закликаємо Росію повернути Україні суди і затриманих членів екіпажу і поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які тягнуться до її територіальних вод", - сказано в заяві.

Окремо в посольстві зазначається, що "на самому високому рівні США спілкувалися зі своїми партнерами. Ми підтвердили нашу підтримку України перед лицем російської агресії і підкреслили, що Росія повинна виконувати свої міжнародні зобов'язання. Протидія законному транзиту України через Керченську протоку є порушенням міжнародного права".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Вашингтон США має намір виділити Україні $10 млн як допомогу Військово-морським силам України після небезпечної ескалації з боку Росії" в Керченській протоці.

Проте, даний транш попередньо повинен бути схвалений Конгресом. Відзначається, що дані кошти призначені для того, щоб збільшити військово-морський потенціал Києва.

Нагадаємо, хто голосував проти резолюції ООН. ООН прийняла важливу резолюцію.

Як повідомляв Знай. ua, Путін націлився на нові території, у Трампа напружилися. Дії поблизу Арктики неподалік від російських баз можуть обернутися для США несподіванкою.

Знай. ua писав, що США виділить Україні $10 млн, і все завдяки Путіну. Причиною допомоги стала агресія РФ в Азовському морі.