В Україну знову привезли сумнівне "добро" з Китаю. І на цей раз це – звичайний зелений чай.

От тільки міститься в ньому антрахинон. Антрахинон – це органічне кристалічне з'єднання жовтого кольору, похідні якого застосовуються як барвники. У медицині антрахинон використовують у як проносний засіб, в сільському господарстві — для відлякування птахів після посівної.

Про це пише видання Факти з посиланням на ГУ Державної продуктово-потребительственной служби, яка проінформувала населення про те, що на прилавках з'явилися упаковки з зеленим чаєм, як на фото.

Цей напій експортували з Китайської Народної Республіки через Королівство Нідерланди в держави ЄС України, виявлено небезпечну речовину антрахинон.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Це речовина давно заборонено в цивілізованих країнах Європейського союзу, так як не просто шкідливо, але і надзвичайно небезпечно для здоров'я. Антрахинон є пестицидом, в перспективі викликають рак.

Управління безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини ГУ Госпродпотребслужбы в Тернопільській області звернулося до місцевим жителям з проханням повідомляти їм про появі даного товару на прилавках магазинів телефоном (0352) 52−30.

Нагадаємо, уряд розширив список заборонених українських продуктів: возитимуть до ведмедів.

Кабінет міністрів України прийняв важливе рішення про заборону ввезення російських товарів.

Зараз вже відомо, що уряд ухвалив відповідне рішення на черговому засіданні. Варто відзначити, що серед зазначених товарів, які вже ставали забороненими виявилися досить несподівані позиції.

Крім того, варто відзначити, що торговельна блокада України продовжено до 1 січня 2019 року.

Кремлівський агресор заборонив ввезення українських товарів на територію Казахстану і Киргизії через РФ. Рішення опублікований на державному порталі. Раніше, вето на експорт продовжували до 30 червня.

Самі обмеження на транзит українських товарів діють ще з січня 2016 року. Згідно з ним, перевезення проходить з Білорусії. Однак це ще не все. На весь вантажний транспорт з продовольством встановлюються пломби з системою навігації ГЛОНАСС.

Нагадаємо, Трамп додасть Китаю ще більше головного болю.

Як повідомляв "Знай.uа" Україна заборонила найнебезпечнішу речовину з Росії.

Також "Знай.uа" писав, що США підклали Україні велику економічну свиню.

РНБО ввела нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці.