НБУ оштрафував доньку російського "Сбербанку" в Україні на суму 94,736 мільйона гривень за повторне здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Передає Хвиля.

НБУ
НБУ

Санкції наклали за те, що дочка "Сбербанку" проводила (у тому числі на підставі недійсних документів) великомасштабні фіноперації з видачі готівки з рахунків клієнтів–юросіб, що містять ознаки таких операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва.

У НБУ кажуть, що не раз застосовували подібні заходи впливу за подібні фіноперації в 2015 і 2017 роках.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Національний банк додає, що ще одна причина штрафу – це розрахунки платіжними картками за кордоном в установах, які проводять азартні ігри.

Після отримання попереднього акта перевірки НБУ, в якому було зафіксовано здійснення банком такої ризикової діяльності на загальну суму понад 1 млрд грн, банк не припинив її, змінив схему видачі готівки і в рази збільшив обсяг операцій.

Нагадаємо, Українцям стане простіше здати зношені купюри: куди нести

Сьогодні, 2 січня, в силу вступила постанова Національного банку України, згідно з яким тепер українці зможуть нести зношені і пошкоджені купюри не тільки в НБУ, але і комерційні банки.

Мова йде про пошкоджених банкнотах втратили платіжні ознаки в результаті НП (пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо).

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українці зможуть обміняти валюту прямо в банкоматі: як працює нова система

Нацбанк спростив обмінні операції з готівкою. З початку 2019 року українці зможуть обміняти валюту просто в банкоматах і платіжних терміналах.

Про це повідомили в прес-службі Національного Банку України.

НБУ вирішив спростити проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют. Таке рішення ухвалили ще в червні минулого року, відзначають у відомстві.

Також "Знай.uа" писав про те, що Нацбанк забрав в українців мільярди гривень, а потім цинічно їх знищила