Україна готується до будівництва платних доріг. Проте виникли певні проблеми на шляху реалізації проектів Мінінфраструктури.

Про це повідомили представники профільного відомства та розповіли, що загрожує цим проектам.

В Україні готують нову ініціативу. Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував плани щодо створення концесійних трас.

фінансування

Експерти Світового банку провели дослідження і з'ясували, що потенційно платних дорогах Київ-Біла Церква та Львів-Краковець не вистачить можливостей для реалізації. Про те, що трафіку буде недостатньо, заявив раніше і Володимир Омелян.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перешкодою для здійснення необхідних завдань є вартість будівництва об'єктів. Вони перевищують аналогічні споруди в Україні в 2-3 рази. Недостатнє фінансування може потягти на будівництво нових автошляхів кошти з державного бюджету, а це дуже значні суми.

Міністр інфраструктури України не виключив, що будівництво платних доріг в Україні може початися вже у нинішньому році.

Нагадаємо, раніше Мінінфраструктури анонсувало, що першою концесійною дорогою в Україні стане траса Львів -Краковець. Також стало відомо, скяільки приблизно буде коштувати проїзд по концесійних трасах України. Оскільки в Європі в середньому плата становить 7 євроцентів за кілометр, в Україні також будуть відштовхуватися від таких розцінок.

Як повідомляв раніше Знай.ua, органам місцевого самоврядування надаються додаткові повноваження стосовно управління автодорогами місцевого значення, запроваджується також нова класифікація автомобільних доріг загального користування.

Також Знай.ua писав, що українських водіїв попередили про нові штрафи та "листи щастя", які вони отримають вже на початку 2019 року.

Дивіться: Все про платні дороги в Україні