На дорозі існує маса ситуацій, коли водії можуть допомогти один одному. Однак цим вміло користуються і шахраї.

Взаємовиручка для водіїв — справа свята. Проте слід бути уважними та обережними. Останнім часом під виглядом "безпорадних" водіїв на дорогах масово гуляють шахраї, видурюючи на довірливих українцях сотні, а то й тисячі гривень.

дорога

Яскравий приклад — шахрай підходить до водія і просить позичити грошей на бензин. Мовляв у нього закінчився, а сам нетутешній і грошей немає. Багато водіїв вірять і допомагають таким пройдисвітам.

Ці схеми діють роками, поки їх фігуранти не примелькаються на стільки, що їх будуть знати в обличчя не лише постраждалі, але і інші водії. Один такий персонаж був пізнаний у соціальних мережах після чергового обману.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

гроші

"Чотири дні тому виїжджав на окружній з МакДональдса біля Леруа Марлена в бік академмістечка. Мене зупинив літній чоловік, сказав що він з Вінниці, у нього закінчився бензин, попросив допомоги. Я дав йому грошей на 10 літрів бензину, все-таки літня людина, ситуації бувають різні. Але сьогодні проїжджаючи повз Маку, я побачив цього ж діда на Таврії з такою ж історією! Не ведіться, він звичайний шахрай", — розповів свою історію Влад Антонов.

Але як виявилося, цей персонаж досить упізнаваний серед водіїв. Він таким чином розвів багатьох громадян.

"Та він вже три роки так колядує , на виїздах з мак дональдсов , перший раз коли бачив теж клюнув , дав 500 на рагсі, потім через два тижні на севастопольської стояв — провели з ним бесіду щоб на нашому районі не з'являвся. Варто зазвичай з причепом і повної навантаженим машиною типо далеко їде і бенз скінчився", — прокоментував Дмитро Синенко.

Нагадаємо, при розмитненні євроблях слід бути обережним та не довіряти першим ліпшим "брокерам". Саме вони знайшли спосіб, як заробити на українських водіях, залишивши їх ні з чим.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українським водіям підготували нові штрафи, про які повідомлять у "листах щастя". Чекайте вже на початку року, в усіх містах України.

Також Знай.ua писав, що нетверезий поліцейський зніс дівчину-пішохода.

Дивіться: Шахрайство на дорогах