За минулу добу , 4 січня бойовики на Донбасі один раз обстріляли позиції українських воїнів, один боєць отримав поранення.

Про це повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що бойовики відкрили вогонь по опорних пунктах бійців ЗСУ на Донбасі із стрілецької зброї та гранатометів. Здебільшого вогонь вівся з луганського напрямку.

"Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем і стрілецької зброї в районі хутора Вільний на луганському напрямку", - повідомили в штабі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Українські військові попри постійні напади бойовиків продовжують надійно контролювати ситуації на лінії фронту, дотримуючись при цьому взятих на себе домовленостей у рамках Мінського процесу.

Разом з тим варто відзначити, що у мережі показали момент бою на Донбасі українських військових з російськими окупантами.

"Як пройшла новорічна ніч на передовій? Як там діти?", — таке питання дуже часто задають співробітникам фонду. І сьогодні на нього є переконлива відповідь: новорічна ніч на фронті пройшла так само, як і всі інші.

А значить, у бійців не було часу на підведення підсумків — вони перезаряджали зброю і стежили, щоб не закінчувалися патрони.

На відео зображений типовий фрагмент фронтових буднів:

Як пройшла новорічна ніч на передовій

"Як минула новорічна ніч на передовій? Як там хлопці?" - нині це, мабуть, одні з найпопулярніших питань, які отримують співробітники фонду. Відповідаємо: новорічна ніч на фронті минула так само, як і всі інші. У бійців не було часу на підбиття підсумків - їм треба було перезаряджати зброю і пильнувати, щоб не закінчувалися набої. Підтримуйте військових незалежно від пори року та свят. Рятуйте Україну тут: https://goo.gl/b3NZRo Автор відео:Oleksandr Makhov Фонд "Повернись живим"

Geplaatst door Повернись живим op Vrijdag 4 januari 2019

Крім того варто відзначити, що на окупованій територіїї зарплатню видають не грошима, а продуктами.

Виявилося, що у більшості "націоналізованих" підприємств перед Новим роком таки видавали зарплатню, але не у повному обсязі, і не грошима. У деяких "держустановах" люди вже понад півроку не бачать ані копійки зі своєї мізерної зарплати. Росія грошей у достатньому обсязі не виділяє, а "республіка" не здатна себе годувати.

Це призвело до звільнення протягом 2018 року від 20 до 50% робітників майже на кожному підприємстві. Загалом же "ДНР" винна бюджетникам більше мільярда рублів. Тільки "офіційно" постійно кажуть про якусь "позитивну динаміку".

Під Новий рік серед працівників взагалі був можливий бунт. Тоді були вжиті певні заходи.

На "Стиролі" в Горлівці викликали останніх із ще працюючих людей, щоб погасити заборгованість перед ними. Під розписку роздали пакети із "гуманітаркою" ціною десь у 500 рублів, а також банку тушонки та вівсяну кашу у рахунок місячної зарплатні – двох тисяч рублів. До того ж тушонка виявилася простроченою. Майже те саме зробили на більшості шахт.

А другого січня керівництво відповіло, що всіх боргів вже немає. А от скарги можна писати кудись на пошту Пушиліна, але це ні до чого не призведе, бо ж він сам і придумав новий вид розрахунку.

Нагадаємо, в Україні оперували росіянина, який воював за "ЛНР".

Як повідомляв "Знай.ua", спливла страшна правда Путіна про "піар на крові".

Також "Знай.ua" писав, що Путін прирік "ЛДНР" на забуття і смерть.

Війна на Донбасі та "Гірські Едельвейси": бійці розповідають про війну