На Святвечір і Різдво в Україні очікується холодна погода, місцями температура знизиться до -11 градусів.

Такий прогноз погоди в Україні опублікувала синоптик Наталка Діденко в Facebook.

На Святвечір та Різдво Україна буде чи не найхолодніша в Європі - друга карта! Тому вже діставайте із шаф та скринь...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 2 januari 2019

"На Святвечір і Різдво Україна буде чи не найхолодніша в Європі. Тому вже діставайте з шаф і скринь теплі сорочки, плахти і хустки", - пише вона.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Похолодання прийшло вже в четвер, 3 січня.

Вдень очікується -1...-6 градусів. У східній частині та на півдні буде тепліше, від 1 морозу до 3 градусів тепла, в Криму до +5 градусів.

Вночі, крім півдня, в Україні пройде сніг. Вдень опади очікуються в західних областях, в північних районах Чернігівщини та Сумщини, а також в Луганській області.

У Києві у четвер вночі періодично буде йти сніг, вдень - без істотних опадів.

За словами Діденко, надалі похолодання в Україні посилиться і на Святвечір і Різдво очікується до -8...-11 градусів.

Раніше повідомлялося, що синоптики повідомили, що в січні 2019 року в Україні середня місячна температура складе від нуля до 4 градусів морозу. Подібна температура принаймні на півтора-два градуси тепліше показників багаторічних спостережень.

"Очікується, що середня місячна температура буде 0-4 ° морозу, в Криму до 3° тепла", - такий прогноз на перший місяць 2019 повідомив Укргідрометцентр.

Опадів у січні буде не більше, ніж у попередні роки, у межах середніх багаторічних значень — 27-55 мм, на Закарпатті 64-81 мм, в горах Криму до 124 мм.

В Укргідрометцентрі відзначають, що за багаторічними спостереженнями середня місячна температура повітря в січні становить 1-6 градусів морозу, в Карпатах, на сході і північному сході України 7-8 градусів морозу.

Нагадаємо, Україну чекає царство снігових бур.

Як повідомляв "Знай.uа" після свят Україні доведеться витерпіти удар, сильніше метеорит.

Також Знай.uа" писав, що Польщу накрив сніговий колапс.