Прийдешній 2019 рік подарує українцям досить велику кількість нововведень в різних сферах життя, в тому числі й фінансовій.

На днях в Україні набуде чинності закон "Про валюту і валютні операції". Тим не менше навіть зараз вже почали працювати багато його норм. Наприклад, тепер купити або продати валюту можна в спеціальних банкоматах або на терміналах.

банкомат, гроші
банкомат, гроші

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті НБУ.

Так, в документі йдеться, що українці тепер зможуть купувати і продавати іноземну валюту не тільки в банках і пунктах обміну валют небанківських фінансових установ, але й у поштових відділеннях. Таку можливість національний регулятор надає в рамках переходу до нової ліберальної системи валютного регулювання, яка передбачена новим законом.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

обмін валют
обмін валют

Відтепер оператори поштового зв'язку зможуть отримувати від Національного банку України ліцензії на здійснення валютних операцій при дотриманні наступних умов:

- наявність у них не менше 50 структурних підрозділів, розташованих на території від 50% областей України;

- отримання не менше 50% доходів від діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку;

- відповідність вимогам до фінансового стану, структури власності, ділової репутації (у тому числі їх керівників і власників) та професійної придатності керівників.

Крім того, Нацбанк пом'якшив умови видачі ліцензій на здійснення діяльності з торгівлі готівковою валютою небанківських фінансових установ (НФУ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Національного банку України спалахнув інтерес до великих номіналів готівкових грошей. Так, Нацбанк попросив українські банки відзвітувати по банкноті €500. Відомо, що банки повинні надати інформацію по обміну таких купюр до 14 січня.

Нагадаємо, ПриватБанк піддався масовій атаці: дізнайтеся у безпеці ваші гроші.

Як повідомляв Знай.uа Трамп загнав американців до кредитної кабали: на 2 трильйони доларів більше, а віддавати нічим.

Знай.uа писав, злодії думали легко пограбувати мешканців будинку, але їх чекав жорстка відсіч.