В Сумах раніше затриманих директора та електромонтера товариства "Горсумиліфт" відправили під домашній арешт. Їх підозрюють в аварії ліфта, в результаті якої загинула двомісячна дитина.

Цю інформацію повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, передає "Укрінформ".

"Директора товариства відправили під домашній арешт до 26 лютого 2019 року, а електромонтера "Горсумиліфта" — до 1 березня 2019 року. Його адвокат не бачив причин для запобіжного заходу, а прокурори просили взяти підозрюваного під варту". Наталя Науменко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Обом заарештованим інкримінується стаття щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили загибель дитини.

Крім того, директора ТОВ "Горсумиліфт" підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

Нагадаємо, у Сумах витратили 245 тисяч гривень на ремонт ліфта, в якому нещодавно трагічно загинула дитина.

Наголошується, що з міського бюджету кошти виділяли в 2017 році. У будинку на вулиці Супруна, 32/1, де 2 січня зірвався ліфт убив тримісячне немовля. Правоохоронці повідомили про затримання двох осіб. Прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко повідомила, що, до загибелі дитини привели їхні злочинні дії або бездіяльність.

Затриманим готують повідомлення про підозру. У свою чергу, місцеві ЗМІ відзначають, що мова йде про одного з керівників та працівника ТОВ "Міськсумиліфт".

"З цією компанією пов'язаний скандал у зв'язку з розтратою два роки тому бюджетних коштів, спрямованих на капремонт ліфтів", - повідомляється.

Як повідомляв портал Знай.uа, незважаючи на те, що в Новий рік і на Різдво на вулицях міста патрулювала велика кількість силовиків, у новорічну ніч Україну сколихнули кілька вбивств.

Також портал Знай.uа писав, що у новорічну ніч в Харкові біля одного з житлових будинків піротехнічними засобами було травмовано чоловіка.