Національний банк України послабив офіційний курс гривні.

НБУ встановив на вівторок, 8 січня, офіційні курси валют на рівні:

  • 100 долар США – 2 770,94 гривень (+19,7718 грн);
  • 100 євро – 3 159,7029 гривні (+37,6772 грн).

курс валют
курс валют

За даними IBC.ua курс долара на міжбанківському валютному ринку 4 січня в купівлі і продажу виріс на 33 копійки, до 27,79-27,82 грн.

Котирування євро на купівлі зріс на 37 копійок, а на продажу – на 32 копійки, до 31,67-31,72 грн.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

Раніше повідомлялося, що вартість проїзду в харківському метро хочуть підвищити з 5 до 8 грн. Про можливе підвищення проїзду розповіли в КП "Харківський метрополітен".

За їх заявою, собівартість перевезення одного пасажира в харківському метрополітені становить 8 грн.

Також планується підвищення проїзду в тролейбусах і трамваях до 6-8 грн, каже директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Також повідомлялося, що настав час відкривати всі карти, що, власне, і зробив Міжнародний валютний фонд. У МВФ заявили, що світовий борг в 2017 році перед фондом досяг рекордних 184 трлн доларів.

Варто нагадати, що через різке падіння вартості основних сировинних продуктів, експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують настання світової фінансової кризи. Цю інформацію повідомив заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

Так, в топ-3 найбільших позичальників входять Китай, США та Японія. На ці країни припадає більше половини обсягу глобальних боргів, що перевищує їх частку в загальносвітовому виробництві, наголошується в повідомленні фонду. Варто відзначити той факт, що МВФ враховує у своїх розрахунках дані зі 190 держав.

Про це стало відомо завдяки офіційними даними МВФ.

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ і субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн.

Також портал Знай.uа писав, що новим законом України про валюту передбачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово.