3 січня Apple випала з трійки найдорожчих компаній світу на тлі падіння вартості акцій на 9%. Про це повідомляє ain.ua з посиланням на 9to5Mac.

Apple Music
Apple Music

Падіння акцій сталося після листа глави Apple Тіма Кука, де той повідомив про зниження прогнозу виручки на перший квартал 2019 року. Кук зазначив, що падіння доходів очікується через осідання продажів iPhone в Китаї. Причина — уповільнення економіки країни в 2018 році і її торговельні конфлікти з США.

презентація Apple
презентація Apple

Падіння акцій опустило Apple на четверте місце в списку найдорожчих публічних компаній світу. Зараз на першому місці Microsoft ($747 млрд), далі Amazon ($733 млрд) і Alphabet ($713 млрд) і тільки потім — Apple ($674 млрд).

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 3 січня на момент закриття торгів на біржі NASDAQ акції компанії Apple впали в ціні на 9,96% і завершили торгову сесію на позначці 142,19 долара. Варто зазначити, що для компанії, чий капітал вже давно перевалив за 1 трлн доларів, це величезний удар.

Презентація Apple
Презентація Apple
Презентація Apple

Таким чином, капіталізація компанії зменшилася до 674,7 млрд доларів. Було відзначено, що цінні папери впали в ціні після того, як глава компанії Тім Кук звернувся до інвесторів.

Він заявив, що компанія переглянула свій прогноз за розмірами виручки на перший квартал року, так як продажі iPhone на розвиваючих ринках істотно сповільнилися. В першу чергу мова йде про Китай. Однак, це не просто так. Відзначається, що китайські компанії почали бойкотувати після заборони судом продавати iPhone на території Китаю.

Варто відзначити, що компанія Huawei заборонила своїм співробітникам користуватися яблучними гаджетами, і навіть пообіцяла штрафувати співробітників або звільнити, якщо ті користуються iPhone або iPad.

Нагадаємо, компанія Apple випустила відео Color Flood, в якому прорекламувала дисплей Liquid Retina на iPhone XR.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, власники MacBook Pro знову зіткнулися з проблемою, Apple знизує плечима.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що характеристики смартфона Xiaomi Mi 9 потрапили в мережу задовго до релізу. Серед іншого, девайс отримає топовий чіпсет, а також непогану камеру і діагональ.