Головний педіатр країни Євген Комаровський заявив про те, що в жодному разі не можна розігрівати грудне молоко в мікрохвильовій печі, так як воно втратить всі свої цінні властивості.

Про це інформує replyua.net. Лікар підкреслив, що підігріте в мікрохвильовці молоко не може нашкодити здоров'ю дитини, однак воно повністю втратить корисні речовини.

"Тобто, якщо мама зціджує, а потім холодне молоко треба нагріти, то при нагріванні в мікрохвильовій печі в молоці будуть створюватися осередки з високою температурою, і будуть руйнуватися деякі корисні речовини", - розповів Комаровський.

За словами педіатра, звичайну молочну суміш в мікрохвильовій печі можна підігрівати, однак після цього необхідно її добре перемішати.

Що стосується материнського грудного молока, його можна нагрівати тільки на бані або ж, скориставшись спеціальними пристроями, де ємність з молоком буде оточувати вода. Доктор пояснив, чому не рекомендується гріти молоко в мікрохвильовці.

"Йде точковий нагрів, тобто виникають вогнища з високою температурою, навколо яких відбувається нагрівання", - розповів педіатр.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський пояснив, коли нежить у дітей стає смертельно небезпечною.

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський популярно пояснив, з якого віку дівчаткам можна носити підбори: є серйозний ризик.

Багато юних модниць прагнуть дорослих аксесуарів та предметів "шикарного" образу ще з малих років. Однак у лікарів з цього приводу є деякі думки. Так, відомий український педіатр Євген Комаровський на пальцях пояснив батькам, з якого віку можна ставити дівчаток на підбори.

За словами Комаровського, головна проблема для маленьких дівчаток, які взувають туфлі на високих підборах, – це координація. У такому взутті є серйозний ризик впасти, розбити голову, вивихнути або зламати щось.

Знай.uа писав обережно нова афера: псевдолікарі зводять українців в могилу, з'явилися тривожні дані.