Багато модниць звикають до дорослих аксесуарів та предметів "шикарного" образу ще з малих років. Однак у лікарів з цього приводу є деякі думки. Так, відомий український педіатр Євген Комаровський на пальцях пояснив батькам, з якого віку можна ставити дівчаток на підбори.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті медика.

лікар Комаровський
лікар Комаровський

За словами Комаровського, головна проблема для маленьких дівчаток, які взувають туфлі на високих підборах, – це координація. У такому взутті є серйозний ризик впасти, розбити голову, вивихнути або зламати щось.

У міру того, як росте дитина, ризик впасти зменшується, але все ж є небезпека розтягнення зв'язок, м'язів або вивихів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Виходячи з того, що поки нога інтенсивно росте, використання взуття на високих підборах несе досить серйозні ризики. Тому не рекомендують носити таке взуття дівчаткам до 12 років", - уточнив Комаровський.

Педіатр уточнив, що у віці 14-16 років можна поступово збільшувати час перебування у взутті на підборах. Однак, медик підкреслює, що найголовніше в цьому – почуття міри і здорового глузду. Якщо є болі в ногах або дискомфорт, то поки не варто носити підбори.

Варто нагадати, що допомагаючи імунній системі чистити тіло від старих клітин, можна відновити молодість. До такого висновку прийшли вчені Наукового інституту Вейцмана. Дослідники вже випробували новий механізм на гризунах і заявляють про його ефективність. Численні експерименти показують, що ця мрія може легко стати реальністю в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, як правильно вибрати новорічну ялинку якщо в будинку є діти. За словами лікаря, слід враховувати особливості штучних і натуральних дерев. Варто пам'ятати, що з часом з натуральних ялинок обсипаються голки і несуть ризик потрапляння до дихальних шляхів дитини.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, коли нежить у дітей стає смертельно небезпечною.

Як повідомляв Знай.uа чому я веган? Основні причини не їсти м'яса.

Знай.uа писав, обережно, нова афера: псевдолікарі зводять українців в могилу, з'явилися тривожні дані.