Українка, яка народилася в Росії, передавала інформацію бойовикам і допомагала в підготовці теракту. За це її засудили до 6 років в'язниці.

Про це повідомляє "Судовий репортер" .

Рішення про ув'язнення жінки ухвалив Хмельницький міськрайонний суд. Є докази того, що уродженка Хмельниччини повинна було з'ясувати місце проживання українського військовослужбовця 8 полку спеціального призначення з дислокацією в своєму ж місті. Таке завдання вона отримала від громадянина РФ.

"Також їй було дано завдання на встановлення зв'язків з військовослужбовцями 19 ракетної бригади з дислокацією в м Хмельницький, 8 полку спеціального призначення з дислокацією в м Хмельницький і Шепетівського ремонтного заводу. В кінці лютого 2017 роки жінка намагалася завербувати українського військовослужбовця, показуючи йому переписку з представником РФ, але отримала відмову", - зазначає видання.

Відомо, що в січні 2017 року вона почала листування з громадянином РФ, який має військову підготовку і проходив службу в повітряно-десантних військах Міноборони РФ, брав участь у військових компаніях РФ на території Чечні і АР Крим. Росіянин з 2014 року перебуває на окупованій території Луганської та Донецької областей.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, 2 березня 2017 роки жінка з власної ініціативи повідомила росіянина про перельоті чотирьох вантажних військових літаків в бік південного сходу, а в подальшому погодилася допомогти в теракті проти українських військових. Так, засуджена планувала отримати і зберігати вибухівку у себе вдома.

Так, за сукупністю злочинів суд призначив остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. У вироку зазначили, що обвинувачена є уродженкою Росії і росіянкою за національністю.

Нагадаємо, ФСБ у Москві взяла свого: біографія американського "шпигуна" Пола Уілана вражає

Як повідомляв портал "Знай.uа", служба безпеки України почала розслідувати проведення "Першого національного українського конгресу" і створення "Української народної армії" в Празі (Чехія).

Також "Знай.uа" писав, що Уїлан звинувачень не визнає. Адвокат Володимир Жеребенков повідомив агентству, що оскаржив запобіжний захід для громадянина США.