Російська Федерація перейшла у відкриту атаку проти американських громадян.

За останніми повідомленнями, у Москві російські силовики ФСБ затримали американця Пола Вілана, якого звинуватили у шпигунстві на користь Вашингтона. Про це повідомляє politeka.net.

Інформацію підтвердили в Центрі громадських зв'язків ФСБ. Російська спецслужба уточнила, що інцидент стався ще 28 грудня.

Через таку ситуацію між США і Російською Федерацією спалахнув гучний скандал.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"28 грудня в Москві співробітниками ФСБ Росії при проведенні шпигунської акції затриманий громадянин США Пол Уїлан. Слідчим управлінням ФСБ Росії по відношенню до громадянина США порушено кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство)", - йдеться в заяві

Зазначається, що російське відомство не повідомило, на яких підставах було висунуто подібне звинувачення. Уточнюється лише, що проводяться слідчі дії.

Відповідно до російського законодавства, санкція статті, за якою порушено кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 20 років.

Нагадаємо, Сполучені Штати розширили санкційний список, додавши туди Анатолія Чепигу і Олександра Мишкіна. Раніше влада Великобританії звинуватили їх у замаху на колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку в британському місті Солсбері. У британських джерелах росіяни фігурували під іменами Руслан Боширов і Олександр Петров.

Як повідомляв Знай.ua, помер головний шпигун Путіна. Скандальний генерал повторив долю свого попередника.

Знай.ua писав, що ФСБ намагалася впровадити "крота" в уряд, у справі замішані Петров і Боширов.