Російській шпигунці Марії Бутіній продовжили термін утримання в ізоляторі в'язниці в США до 26 грудня.

Таке рішення прийняла адміністрація американської в'язниці, де знаходиться росіянка. Про це розповів батько обвинуваченої Валерій Бутін в інтерв'ю "Известиям".

"Нам недавно вдалося поговорити з Машею по телефону. Досі її тримають в ізоляторі, хоча повинні були перевести звідти ще 19 грудня. Поки режим сегрегації продовжили на сім днів - до 26 грудня, проте ніхто не знає, що буде далі. Покарання може тривати аж до наступного слухання, яке має відбутися 12 лютого", - сказав він.

Батько шпигунки переконаний, що тримання дочки в одиночній камері ізолятора - абсурд.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У неї були абсолютно нормальні відносини з іншими жінками у в'язниці. Вона не створювала ніяких проблем. Тому чинення тиску - це єдине для мене пояснення дій американської сторони", - уточнив він.

Зазначається, що 30-річну росіянку Марію Бутіну арештували в липні в США. ЇЇ звинуватили у спробі проникнути в політичні кола Республіканської партії, зокрема через Національну стрілецьку асоціацію з метою лобіювання російських інтересів. Жінці загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Бутіна визнала себе винною у веденні діяльності іноземного агента на користь РФ, щоб створити таємний канал зв'язку між Кремлем і адміністрацією Трампа.

Нагадаємо, українці прокоментували судові баталії щодо російської шпигунки Марії Бутіної, яка була арештована і передана слідству у США.

Раніше Знай.uа писав про те, що росіянку Марію Бутіну заарештували в США за відсутність реєстрації іноземної агента. Жінка висловила рішучість змінити свої показання і визнати провину.

Також Знай.uа писав, що особисті стосунки з американськими консерваторами шпигунці вдалося налагодити завдяки тому, що вона заснувала групу, яка боролася за права на володіння зброєю в Росії. При цьому прокурори заявляють, що 30-річна Бутини активізувала свою діяльність після того, як переїхала в Вашингтон у вересні 2016 року з метою навчання в аспірантурі американського університету.