Не так давно країна-агресор Росія заявила про нібито затримання американського шпигуна: чоловік на ім'я Пол Уїлан був заарештований в Москві за звинуваченням у шпигунстві, і спочатку заявлений як громадянин Сполучених Штатів Америки. Однак тепер стало відомо, що Уїлан є також громадянином Великобританії, пише РБК-Україна з посиланням на видання The Times.

За даними видання, після затримання чоловіка співробітниками ФСБ РФ працівники дипмісії США зв'язалися з британськими дипломатами, щоб проінформувати про арешт ділеп, уїла.

"Чиновники американського посольства в Москві зв'язалися зі своїми британськими колегами, щоб повідомити їх про арешт пана ділеп, уїла і його статус британського громадянина", - пише газета.

Повідомляється, що співробітники дипмісії Великобританії в РФ запросили консульський доступ до британця, затриманого в Росії після отримання прохання про надання допомоги.

Нагадаємо, що затриманий в Москві Підлогу Уїлан, підозрюваний в шпигунстві, є також громадянином Канади. Влада Канади повідомили про затримання канадського громадянина в Росії.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, СБУ розкрила змову в стилі Путіна: захопити владу в Україні, розігнати поліцію і Нацгвардію.

Служба безпеки України почала розслідувати проведення "Першого національного українського конгресу" і створення "Української народної армії" в Празі (Чехія). У період з початку по кінець травня минулого року, ймовірно, відбулася спроба захоплення влади, випливає з матеріалів суду.

За даними СБУ, 24-26 травня 2018 року в Чехії було проведено захід під назвою "Перший національний український конгрес" (ПНУК), на якому було проголошено, що Верховна Рада України, Генеральна прокуратура України та Міністерство внутрішніх справ України нелегітимні і є злочинними організаціями, а ПНУК - єдиний легітимний законодавчий орган влади України.

Все збиралися створити до 5 "легіонів" УНА, при цьому найбільш швидко відбувається формування керівного складу легіону УНА "Центр", підрозділи якого діють на території Києва, Київської, Житомирської, Вінницької, Кіровоградської, Черкаської областей та міста Кременчук (Полтавська область). Лідером ПНУК є Рустам Ташбаев.

Напомним, Клімкін пояснив, чому українці не зможуть проголосувати в Росії. Як повідомляв "Знай.uа" в РФ висунули звинувачення у шпигунстві затриманому американцеві. Також "Знай.uа" писав Центральна виборча комісія оприлюднила список тих, хто подав документи для реєстрації кандидатом на виборах президента України.