Нагадаємо той факт, що ЦВК України прийняла рішення щодо ліквідації усіх п'яти виборчих дільниць на території Росії. На думку українського зовнішньополітичного відомства проведення виборів в країні-агресорі несе небезпеку для виборців.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра закордонних справ Павла Клімкіна у колонці для одного з українських видань. Нагадаємо, що саме глава МЗС України запропонував закрити ці ділянки.

вибори в Україні
вибори в Україні

На думку Клімкіна, проводити вибори на території країни агресора і окупанта є апріорі дуже проблематичним кроком, а у випадку з Росією це було б ще й украй ризиковано.

"Росія дуже далека від демократичних норм і міжнародного права. Це засвідчили незаконні, фейкові "вибори" у анексованому Криму і на окупованому Донбасі, це підтвердило втручання російських спецслужб в вибори в США та інших європейських країнах (про те, як проходять вибори в самій Росії навіть говорити не буду). Але головне: треба бути невиліковно наївним, щоб повірити, що ФСБ та інші російські інститути не стануть впливати на українські вибори на своїй власній території", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Також Клімкін додав, що головний мотив, який зумовлює закриття дільниць у Росії, це безпека українських громадян, які незважаючи на адміністративний та пропагандистський тиск все-таки наважаться стати членами виборчих комісій чи просто прийти на вибори.

Варто нагадати, що останнім часом українське суспільство вирує чутками про те, що шоумен і комік Володимир Зеленський зібрався балотуватися в президенти. Не так давно Зеленський зробив офіційну заяву про це по телебаченню, крапки над "і" розставляє голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий український шоумен Володимир Зеленський, який нещодавно заявив про свої президентські амбіції, жорстко відреагував на кібератаку на його передвиборний сайт.

Нагадаємо, відома екстрасенс назвала рік закінчення війни і період розквіту України.

Як повідомляв Знай.uа плани Зеленського перелякали Банкову: "шоколадний бунт" проти слуги народу.

Знай.uа писав, політолог розкрив головні переваги Зеленського на виборах: сюрпризів буде чимало.