Парафіян не пускають у Володимирський кафедральний собор. Він знаходиться на території Херсонесу.

Відомо, що біля входу знаходиться приблизно 100 осіб. Охоронці не пускають людей і кажуть, що не отримували команду пускати парафіян в собор до півночі. Парафіянам запропонували молитися біля паркану, дивлячись на собор.

7 січня православні святкують Святвечір. За традицією віруючі збираються в церквах і храмах, готуючись до зустрічі Різдва.

Нагадаємо, Порошенко запросив українців на спільну різдвяну молитву

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Президент України Петро Порошенко в черговий раз привітав співвітчизників з тим, що Автокефальна Православна Церква України отримала Томос, і закликав 7 січня о 10 ранку зібратися на Софійській площі, щоб спільно помолитися.

Про це гарант написав на своїй сторінці в Facebook. Президент підкреслив, що Господь почув наші щоденні молитви. Автокефальна Православна Церква України отримала Томос.

"Завтра в велике свято Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснить Божественну літургію - історичне та знакова для всієї України. Закликаю всіх небайдужих українців зібратися 7 січня о 10 ранку на Софійській площі, щоб спільно помолитися Господу Богу за те, що відродив і затвердив єдину помісну Православну Церкву", - зазначив Президент.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українська церква стала незалежною: Вселенський патріарх передав Томос митрополиту Єпіфанія в Стамбулі

Вранці в неділю, 6 січня, у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі, митрополит Київський і всієї України отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.

Цією історичною подією завершилося створення в Україні незалежної православної церкви.

Також "Знай.ua" писав про те, що Клімкін розповів про жалюгідні потуги кремлівських журналістів: з Томосом Україна втрачає незалежність

Процедура вручення Томосу митрополиту Єпіфанія має величезне значення для України, тому очевидно, що путінські журналісти сунулися в Стамбул для чергових мерзенних і брехливих сюжетів.