Українці все частіше намагаються придбати житло за кордоном – і не дивно, адже в цілій низці європейських держав воно коштує значно дешевше, аніж вдома.

Крім того, земляки вважають такий крок непоганою інвестицію у майбутнє своїх дітей, тому часто відвідуючи Європу просто задля відпочинку, залишаються там назавжди, повідомляє Politeka.

До вашої уваги повний список країн, де вигідно купувати житло:

Болгарія

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Середня вартість квадратного метра не більше 500 євро, а середня ціна угоди - 25 000 і 40 000 євро. Втім, можна знайти й більш вигідні варіанті. Наприклад, район Сонячного берега.

Тут квартира в 32 квадратних метри коштує до 8000 євро. Апартаменти в Несебирі або Поморіє за вартістю досягають близько 15 000 євро.

Естонія

У північно-східній частині Естонії, на кордоні з Російською Федерацією, наприклад в Кохтла-Ярве, квартира обійдеться вам всього лише 3000 євро.

Примітно, що серед місцевого населення 80% росіян. Тому часто наші відмовляються від придбання житла в Естонії через небажання такого сусідства.

Латвія

Якщо ви придивились собі однокімнатну квартиру в Ризі, тоді готуйте 25 000 євро. В Юрмалі - ціна питання 30-40 000 євро.

Однак буває, що в десяти хвилинах від пляжу можна придбати трикімнатну квартиру за 33 000 євро.

Чорногорія

Всі доступні варіанти з придбання нерухомості в Чорногорії територіально розташовані уздовж узбережжя.

Ціновий діапазон крихітних апартаментів, наприклад в містечку під назвою Сутоморе, стартує від 23 000 євро. Студія обійдеться в 30 000 євро.

Іспанія

В районі Торревьехе в 300 м від пляжу можна купити невелику студію за 23 000 євро, такими пропозиціями ринок нерухомості Іспанії просто рясніє. І вибирати є з чого.

Для порівняння: у Києві в основному купують однокімнатні квартири до $ 30 тисяч. У передмісті - $ 20-25 тисяч. Площа таких квартир до 50 квадратних метрів.

У новобудовах близько 50% квартир однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло в на дві кімнати.

Дивіться: прогнози на нерухомість в Україні

Нагадаємо, ПриватБанк попередив українців про шахраїв.Як повідомляв "Знай.ua", українцям покажуть повний текст Томосу про автокефалію. Також "Знай.ua" писав, Супрун назвала хворобу, яка найчастіше вбиває українців.