Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, нагадала українцям, що грип - небезпечна хвороба. Вона дала низку порад, як уберегтися від захворювання.

Про це Уляна Супрун написала на своїй сторінці в соцмережі.

На її думку, прості поради допоможуть українцям уникнути хвороби або без проблем впоратися з нею.

Ось деякі рекомендації:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Вакцинуйтеся. Часто і ретельно мийте руки. Провітрюйте приміщення. Збалансовано харчуйтеся, повноцінно спите. Залишайтесь вдома, якщо захворіли. Не лікуйте грип самостійно.

Крім того, Уляна Супрун нагадала, що чоловіки і жінки по-різному реагують на хворобу.

"Чоловіки схильні "перебільшувати" симптоми застуди, невеликі слабкості або легкі симптоми грипу, у більшості випадків навіть демонструвати відверту безпорадність. Для жінок цей стан має свою назву - звичайна застуда", - вважає глава МОЗ.

В одному з досліджень, в якому аналізували дані за останні 6 років, вказано, що дорослі чоловіки мають більш високий ризик госпіталізації з-за грипу, ніж жінки. Також чоловіки частіше вмирають від грипу, незалежно від інших наявних захворювань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала нові поради для здоров'я українців. На цей раз вона закликала регулярно займатися фізкультурою і більше рухатися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Гроші йдуть за пацієнтом", - з таким слоганом два роки тому в Україні стартувала реформа системи охорони здоров'я. На 2019 рік на медицину передбачено 132 млрд гривень. Багато це чи мало?
"Знай.uа" писав, що Супрун зазначає, що багато людей до сих пір вірять в поширений міф — треба випити алкоголь, щоб зігрітися. Насправді відчуття тепла від алкоголю оманливе. Незалежно від того, який саме алкогольний напій ви п'єте.

За її словами, алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а приплив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час тепло втрачають.