Очільник Російської православної церкви Кирило Гундяєв написав листа з погрозами патріарху Варфоломію, що українське духовенство розцінило, як слабкість.

Таку думку висловив почесний патріарх Православної Церкви в Україні Філарет в інтерв’ю телеканалу "Прямий".

"Московські патріархи йшли проти волі Божої і терплять крах. От останній виступ патріарха Кирила проти Вселенського патріаха. Я коли прочитав те, що написав патріарху Варфоломію патріарх Кирил (він пригрозив Варфоломію "страшним судом" за Томос Україні - ред.), подумав: до якої низькості опустився патріарх, що виступає проти свого співбрата - Вселенського патріарха, і так його принижує. І це є ознака слабкості. Сильна людина, сильна держава ніколи не погрожує", - підкреслив Філарет.

Нагадаємо, 6 січня, Вселенський патріарх Варфоломій надав Україні Томос про автокефалію. Церемонія вручення відбулася на божественній літургії, яку спільно правили патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", Вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.

Судовий позов митрополита Вінницького і Барського Симеона про поновлення на посаді, в УПЦ сприйняли як намір повернутися під крило Московського патріархату. Таку позицію висловили представники Української православної церкви (МП), натякнувши на "стрес" священика, який нібито захотів до них повернутися.

Також Знай.uа писав, що Епіфаній звернувся до українців.