Українських моряків, захоплених 26 листопада співробітниками ФСБ у полон, підтримали активісти в Москві.

Небайдужі громадяни організували акцію для підтримки українців, незаконно захоплених в акваторії Керченської протоки. Про це повідомляє "Крим.Реалії", посилаючись на одну з активісток Віру Лаврешіну.

За словами активістки, акція відбулася на вулиці П'ятницькій. Там учасники групи "Стратегія - 30" напередодні ввечері прикрасили кілька ялинок паперовими блакитно-жовтимим корабликами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Сьогодні православний святвечір. Може бути, з цієї причини громадяни були більш миролюбні. Цього разу поліцію не викликали. На корабликах були написи: "Ні війні з Україною" і "Свободу українським морякам". Ми віримо, що скоро в Україні буде мир. Ми бачимо, що все більше людей підтримує Україну - дуже багато людей в різних країнах бере участь у флешмобі #жовто_блакитний_кораблик_на_ялинку", - сказала Лаврешіна.

Нагадаємо, більше 1200 снарядів випустили окупанти по малому броньованому артилерійському катері "Бердянськ".

Ще один адвокат зазначає, що стрілянина по катеру "Бердянськ" велася з АК-630 – 30-мм шестиствольной автоматичної корабельної артилерійської установки. Він підкреслює, що при скорострільності (настроюванна опція) 4-5 тисяч пострілів в хвилину, шести черг по 400 пострілів з перервою 5 секунд і шести черг по 200 пострілів з перервою в одну секунду цілком вистачає, щоб вистрілити 1200 снарядами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українські моряки нарешті повертаються додому: стало відомо про звільнення двох героїв

Цю інформацію повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter.

Також Знай.uа" писав про те, що Український корабель несподівано відкрив вогонь у Чорному морі: що відбувається