Більше 1200 снарядів випустили окупанти по малому броньованому артилерійському катері "Бердянськ".

Про це стало відомо завдяки адвокату Романа Мокряка, який був полонений окупантами. Ілля Новіков розповів про це в ефірі "Ехо Москви"

Адвокат українського моряка

"За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка, було витрачено близько 1200 снарядів. Вони дивом не загинули. Стріляв прикордонний корабель "Ізумруд", – каже адвокат.

Ще один адвокат зазначає, що стрілянина по катеру "Бердянськ" велася з АК-630 – 30-мм шестиствольной автоматичної корабельної артилерійської установки. Він підкреслює, що при скорострільності (настроюванна опція) 4-5 тисяч пострілів в хвилину, шести черг по 400 пострілів з перервою 5 секунд і шести черг по 200 пострілів з перервою в одну секунду цілком вистачає, щоб вистрілити 1200 снарядами.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, Флешмоб стартував: полонених українських моряків підтримує весь світ

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини бере участь у флешмобі на підтримку плененныхукраїнських моряків.

Про це повідомляють у прес-службі офісу на Facebook-сторінці.

Як відомо, флешмоб в соцмережах організований Всесвітнім рухом патріотів України. Його ідея полягає в тому, щоб прикрашати новорічні ялинки жовто-блакитними корабликами і оприлюднити це в соціальних мережах.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українські моряки нарешті повертаються додому: стало відомо про звільнення двох героїв

Двох українських моряков-членів екіпажів суден ARK TZE і ANUKET AMBER звільнили з піратського полону і вони вже повертаються додому.

Цю інформацію повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter.

Також Знай.uа" писав про те, що Український корабель несподівано відкрив вогонь у Чорному морі: що відбувається

В останні дні в Чорному морі загострилася ситуація з контрабандою, води буквально кишать судами з незаконним вантажем на борту.

Про це стало відомо з повідомлення ВМС України.

У повідомленні говориться, що в територіальні води України зайшло судно під прапором Танзанії, яка підозрювалася у контрабанді. Після того, як він проігнорував наказ зупинитися, військові моряки відкрили вогонь.