З 1 січня 2019 року відповідно до закону "Про ринок електроенергії" энергопослуги клієнтам в Україні будуть надавати дві різні компанії — оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії. Про це пише Facenews.

Оператор системи розподілу буде здійснювати діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник електроенергії буде займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідальність за нарахування платежів і розрахунки.

Як йдеться на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі", щоб і далі споживати електроенергію, потрібно приєднатися до Публічного договору на постачання електроенергії постачальником універсальних послуг — "Київські енергетичні послуги", а також окремо — до договору про надання послуг з розподілу електроенергії "ДТЕК київські електромережі".

"Клієнтам зовсім не потрібно спеціально відвідувати Центри обслуговування клієнтів або телефонувати в колл-центр, щоб приєднатися до цих договорів. Держава передбачила спрощену процедуру приєднання: все, що необхідно зробити, — це продовжити користуватися послугами та своєчасно оплачувати рахунки. Клієнту необхідно зробити це в лютому 2019 року, в момент оплати послуг за січень 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У клієнтів і надалі залишається всього один рахунок за електроенергію, в якому з'являться дві окремі рядки: вартість послуг з розподілу і вартість електроенергії. Зміна в структурі тарифу не означає його збільшення.

Перший оновлений рахунок побутові клієнти отримають у лютому 2019 року за електроенергію, спожиту в січні. Всі розрахунки проводяться через постачальника електроенергії.

"Якщо ви оплачуєте рахунки через банк, інтернет-банкінг, у лютому 2019 року необхідно вказати нові реквізити одержувача компанії-постачальника. Реквізити будуть на сайтах і в перших рахунках постачальника, які будуть доставлені клієнтам у лютому 2019 року", - повідомили в ДТЕК.

За словами аналітика "Українського інституту майбутнього" Юрія Романенко і виконавчого директора Фонду Блейзера Олег Устенко, третя хвиля глобальної кризи вдарить по економіці України в 2019 році.

Нагадаємо, покращення не буде: платіжки українців помножать у кілька разів.

Українців чекає ще одне "покращення" у 2019 році. Споживачі, які не мають газових лічильників, платитимуть за газ за збільшеними тарифами.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Кабінет міністрів України заборонив банкам знімати комісії при перерахуванні коштів з сбсидій за комуналку.

Також Знай.ua писав, що інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.