Настоятель храму Олександра Невського, розташованого у Вінниці, Віктор Парандюк скинув його купол, про що повідомляють "Новини Вінниці".

Як стало відомо, храм розташований на території училища Департаменту поліції охорони МВС. Свій вчинок Парандюк, який вів служби в цьому храмі, пояснює тим, що його виселяють з відомчої території.

Як заявив сам священик, громада храму на протязі 15 років встановлювала купол, а його демонтаж стався з причини відмови переходити до православної української церкви.

Розірвання договору про оренду приміщення храму та розірвання договірних відносин з єпархією про проведення церковної служби у відомчих приміщеннях ініційовано керівництвом училища.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як пишеться в ЗМІ: "Ієрей став відомий в місті через відверто проросійської позиції і агресії до ПЦУ. До Об'єднавчого собору він намагався чинити тиск на правлячого архієрея, звинувачувати його і створювати "опозицію". ... Він продовжує налаштовувати віруючих на опір, підбурювати їх і поширювати фейки про міфічних "захоплення церков".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що від вручення української православної церкви Томосу у російських журналістів міцно пригоріло і вони спробували спровокувати міністра закордонних справ України на необачні слова. Вони задали йому питання про те, чи означає Томос для церкви втрату незалежності для України, на що Він не відповів, так як вважає потуги путінських писак жалюгідними. Як вважає чиновник, все одно чи не покажуть, чи перекрутять всі слова на свій лад.

Як повідомляв портал "Знай.иа": довгоочікуваний Томос про автокефалію, який українці так довго чекали, відвезуть назад до Стамбула. Причиною цього є відсутність усіх необхідних підписів на документі. Як заявили в департаменті у справах релігій та національностей Мінкультури, вся процедура займе не більше двох днів, після чого Томос повернеться в Україну.

ТакожЗнай.иа" писав, що один з священиків, які перебували поблизу від президента України під час вручення Томосу, яке розтягнулося на довгий час, раптово втратив свідомість.