У рамках державного оборонного замовлення на 2018 рік, корпорація "Богдан" передала Збройним Силам України 200 вантажних автомобілів підвищеної прохідності Богдан-6317.

Про це повідомив прес-секретар компанії Сергій Красуля, передає Telegram-канал "Хит Леджер".

За його словами, виробничі можливості Черкаського автомобільного заводу корпорації "Богдан" дозволяють виробляти до 500 одиниць вантажівок моделі 6317, що значно перевищує обсяг замовлення на ці автомобілі.

Крім того, прес-секретар "Богдан" підкреслив, що ці багатоцільові автомобілі оснащені шестициліндровими дизельними двигунами з турбонаддувом, потужність яких становить 280 к. с. Вони здатні розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем 11 тонн і можуть перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що в листопаді компанія також достроково виконала контракт на поставку в ЗСУ санітарних машин Богдан-2251.

Нагадаємо, що за минулу добу, 5 січня, бойовики на Донбасі, у зоні проведення Операції об'єднаних сил, чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських військових. Цю інформацію повідомили в прес-службі Операції об'єднаних сил.

"5 січня російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого мінськими угодами не зафіксовано".

Так, бойовики обстріляли позиції ВСУ в районі міста Авдіївка на Донецькому напрямку і поблизу селищ Павлопіль, Лебединське, Водяне на Маріупольському напрямку. При цьому вони використовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"За минулу добу жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не отримав поранень. У відповідь на провокації супротивника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 5 січня, одного окупанта було знищено і один поранений".

Як повідомляв "Знай.uа", окупанти залишили жителів Горлівки без мобільного зв'язку.

Також "Знай.uа" писав, що терористи так відгуляли Новий рік, що повбивали один одного.