Чи здатна жінка керувати країною на рівні із чоловіком? Цим питанням, як виявилося, задаються не тільки активістки. Спробував знайти відповідь на нього на своїй сторінці у Facebook український юрист, блогер Михайло Шнайдер.

"Вчора за святковим столом, я почув дуже цікаву репліку - "Жінка не здатна успішно керувати державою". Відверто кажучи, мені не хотілося сперечатися і псувати приємний вечір. Тому я відповім публічно - жінка може успішно керувати державою", - підкреслив Шнайдер, додавши показові на його думку приклади з європейської політики:

Тереза ​​Мей (Прем'єр-міністр Сполученого Королівства)

Ангела Меркель (Федеральний канцлер Німеччини)

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ерна Сульберг (Прем'єр-міністр Норвегії)

Колінда Грабар-Кітарович ( Президент Хорватії)

Даля Грібаускайте (Президент Литовської Республіки)

Керсти Кальюлайд (Президент Естонської Республіки)

"Більш ніж гідні приклади. Сильні лідери, сильних держав. Кожна з яких, пройшла нелегкий шлях, до вершини своєї політичної кар'єри. Тому розмови про неуспіх жінок в політиці, викликають у мене тільки сміх. Більш того, з кожним роком, цих самих успішних жінок-політиків стає все більше і більше. І дякувати Богу, Україна не виняток ...", - підсумував Шнайдер, так і не уточнивши, кого саме має на увазі.

Дивіться: Скільки жінок в українській політиці? (дослідження)

Нагадаємо, Зеленський показав, як повинен жити кожен українець. Як повідомляв "Знай.ua", ЦВК відмовила кандидатові у президенти України. Також "Знай.ua" писав, Зеленський зібрав цілу армію прихильників.