У Держдепі відзвітували щодо боротьби з тероризмом. Так, у США заявили, що 99% терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) вже ліквідовано.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Держдепу США, яке посилається на заяву держсекретаря Майкла Помпео.

Держсекретар США Майка Помпео
Держсекретар США Майка Помпео

"Ми ліквідували 99% (самопроголошеного) халіфату (ІГ) ... З цього необхідно починати кожен новинний матеріал. Правильно? Всі згодні?"- заявив глава дипломатії США журналістам.

"Хто-небудь заперечує ці факти? Це була надзвичайно успішна кампанія", - зазначив Помпео.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Майк Помпео
Майк Помпео

Жоден з присутніх журналістів не заперечував твердженню Помпео. Він також підтвердив, що під час своєї майбутньої промови в Каїрі піддасть критиці дії іранської влади.

Варто нагадати, що в США поки не можуть озвучити точні терміни виведення американських військ з Сирії. Цю інформацію повідомили американські ЗМІ з посиланням на слова неназваного представника Держдепу.

За словами співрозмовника, американські війська залишають Сирію, але про точні терміни виведення поки нічого невідомі. У той же час представник Держдепу розповів, що повернення військових буде відбуватися таким чином, щоб не дати терористам з "Ісламської держави" знову посилитися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійський уряд не повинен використовувати хімічну зброю тільки тому, що США виводить з країни свої війська. Про це застеріг радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон.

"Позиція США проти використання хімічної зброї сирійським режимом абсолютно не змінюється і абсолютно не змінюється наша позиція, що будь-яке використання хімічної зброї буде покарано дуже сильно, як ми це зробили двічі", - сказав Болтон на брифінгу під час перебування в Ізраїлі.

Нагадаємо, Росія порушує умови ракетного договору, НАТО дає останній шанс: у нас є багато шляхів реагування.

Як повідомляв Знай.uа Трамп почав виведення військ з Сирії, Помпео підтвердив.

Знай.uа писав, уряд залишив країну без бюджету і пішов на канікули.