В Україні у 2019 році побільшає обмінників. І не тому, що доходи українців раптово збільшаться. Нацбанк заявив про готовність активніше роздавати ліцензії на готівкові валютообмінні операції. Так тепер пошта також може зайнятися обміном валют.

Про це повідомляє UBR.

Щоб отримати відповідний дозвіл, потрібно підприємству отримувати не менше 50% прибутку на ринку поштового зв'язку. Так що валютні ліцензії не повинні роздавати листоношам-самозванцям, які вийдуть під потрібним брендом тільки, щоб наставити обмінників.

Крім того, валютообмінною діяльністю можеть займатися лише великі підприємтсва. За умовами Нацбанку, що в них має бути не менше 50 структурних підрозділів на половині території України. Так, обміняти валюту можна буде на "Укрпошті" та "Новій пошті". А от їх конкуренти скоріш за все залишаться ні з чим.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Втім остаточне ріщення прийматиме Національний банк України.

Перед видачею валютної ліцензії фінансовий стан підприємства, структури його власності, ділової репутації і навіть професійної придатності керівників та ін ретельно вивчатимуть. Тобто, якщо дуже захочуть, то привід відмовити завжди зможуть знайти. Це стосується як компаній з ліцензіями, яким дали 6 місяців, щоб виконати всі вимоги і пройти нове ліцензування. Так і тих, хто тільки буде на них претендувати.

ця ж постанова НБУ пом'якшить вимоги до небанківських фінустанов, які претендують на право займатися готівковим валютообменом. Їм удвічі знизили вимоги до мінімального капіталу — до 5 млн. грн. Цієї суми вистачить структурі з 50 підрозділами. Якщо мережа фінустанови буде розростатися сильніше, то капітал доведеться ще нарощувати: за 5 млн. грн. за кожні нові 50 точок.

Нагадаємо, експерти спрогнозували курс долара до кінця 2019 року. Ціна, яку українці побачать, наврядчи комусь сподобається.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, новим законом України про валюту передбачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово.

Раніше портал Знай.ua писав, що в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес та реєструвати безробітних.

Дивіться: що буде з доларом у 2019 році