Буквально нещодавно в австрійському місті Тіроль пройшов грандіозний концерт під управлінням знаменитого українського диригента Оксани Линів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Посольства України в Австрії у соцмережі Facebook.

Оксана Линів на концерті в Тіролі

Варто уточнити, що яскрава подія відбулася в рамках місцевого фестивалю "Winter-Festspiele der Vielfalt".

Оксана Линів на концерті в Тіролі

"Це справді особливі відчуття, коли збираються тисячні зали, які приходять заради цих моментів – насолодитися високою класикою, отримати натхнення і емоційний заряд на цілий рік", – написала Оксана Линів на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Оксана Линів на концерті в Тіролі

Примітний той факт, що українка є однією з кращих жінок-диригентів світу.

Коли Україна в тренді. 1 січня наша зірка Oksana Lyniv провела новорічний концерт в австрійському Тіролі. А 31 грудня - в німецькому Баден-Бадені. Вітаємо! І ще раз - з Новим Роком! 🎄🎉🎉🎉

Geplaatst door Botschaft der Ukraine in Österreich/Посольство України в Республіці Австрія op Dinsdag 1 januari 2019

Раніше повідомлялося, що в окупованому Росією Севастополі в неділю, 6 січня, під час вечірніх святкових служб з нагоди Різдва Христового співали колядки українською мовою.

В центрі міста в Покровському соборі провели традиційний різдвяний концерт церковного хору. Хор побажав глядачам світу і відкрив концерт різдвяною українською піснею "Ніч тиха, ніч світла".

Крім того, у програмі було кілька богослужбових пісень, твори зарубіжних авторів, відомий твір Моцарта "Молитва".

церковний хор у Севастополі

Нагадаємо, популярна українська група KAZKA знову змагатиметься за право представляти Україну на міжнародному конкурсі "Євробачення", який цього року пройде в Ізраїлі.

Як повідомляв портал Знай.uа, українська фрістайлістка Ольга Полюк завоювала перемогу на змаганнях з лижної акробатики Nor-Am Cup в олімпійському парку Юти. У фінальному стрибку Полюк набрала 82.84 бали.

Також портал Знай.uа писав, що посольство України в Бельгії перед Різдвом опублікувало уривок виконання групою Onuka композиції "Carol of the bells" – він же "Щедрик".