Президент України Петро Порошенко присвоїв звання "Герой України" патріарху Православної церкви України Філарету.

Про це глава держави повідомив у своєму Facebook.

Зокрема, президент відзначив, що внесок Філарета у розбудову української помісної церкви важко переоцінити. Проте всі розуміють, що саме патріарх був та залишається духовним лідером всієї української нації.

Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок Патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був,...

Geplaatst door Петро Порошенко op Dinsdag 8 januari 2019

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок Патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому ухвалив рішення присвоїти йому звання "Герой України", - написав Порошенко.

Також у повідомленні прес-служби Порошенка відзначається, що звання "Герой України" Філарет удостоївся за видатну історичну роль у створенні та розбудові незалежної Помісної церкви.

Разом з тим варто відзначити, що православна церква в Україні набуде статусу патріархату після об'єднання з усією колишньої УПЦ МП і після визнання її автокефалії всім світовим православ'ям.

Зокрема, Філарет розповів, що вже сьогодні новостворена українська церква вже визнана у світі, як митрополія. Крім того Філарет розповів, що українське духовентсов не відмовляється від отримання у майбутньому статусу патріархату.

"Сьогодні ми визнані як митрополія, тому митрополит Єпіфаній є предстоятелем Київської митрополії, але ми ж патріархат. Хіба ми від патріархату відмовляємося? Чи не відмовляємося ми від патріархату, він поки що не зізнається вселенським православ'ям", - сказав Філарет.

Також він розповів, що на території України ще продовжує діяти Московський патріархат. Філарет додав, що справжнє об'єднання відбудеться, коли всі парафії нинішнього Московського патріархату перейдуть під крило ПЦУ.

"Треба мати мудрість, треба мати терпіння, бути наполегливими і знати дорогу, по якій ми повинні йти. А яка дорога наша? Перше - об'єднати українське православ'я в одну Українську Православну Церкву. Друге - щоб всі православні церкви, не тільки Константинопольський патріархат, а і всі інші визнали автокефалію помісної Православної церкви в Україні", - розповів Філарет.

Нагадаємо, українцям показали недійсний Томос без підписів членів Синоду Вселенського.

Як повідомляв "Знай.ua", патріарх Кирило розповів, як антихрист потрапить в наш світ.

Також "Знай.ua" писав, що патріарх Кирило передбачив пришестя антихриста.

Якби я не поступився, томосу не було б – Філарет