Глобальне потепління спостерігають кліматологи усієї Землі, воно спровокувало посилене танення льодів. На даний момент площа крижаного покриву Землі скоротилася на 42%. Жорстке коливання температур у верхніх шарах океану отримало назву Ель-Ніньо. У зв'язку з цим на Землі очікуються не тільки палкі і посушливі періоди, але і морозні зими.

Не обійшло це стороною і Україну і з початку сезону в країну прийшли снігу і заморозки. Цьогорічна зима, за словами синоптиків, буде холодніше попередніх.

"Нинішня зима буде холоднішою, ніж попередні, ми це вже відчули по грудню. І така тенденція збережеться в наступні роки. Літо теж не буде дуже спекотним. Ми також розраховуємо на збільшення кількості літніх опадів. Останні 10 років теплі місяці були досить посушливими, особливо серпень і вересень, але цей цикл завершується", - пояснює провідний науковий спеціаліст Інституту геофізики Світлана Бойченко.

Морозну погоду обіцяє і заввідділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Український метеорологи попереджали про першої хвилі похолодання в Україні на кінець грудня 2018 і початок січня 2019 року, коли температура в окремо регіонах може досягати до -20 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбаль і зовсім обіцяє сувору зиму для українців. Він переконаний, що потепління настане до середини січня, але ненадовго, а далі очікуються суворі морози до -25 градусів.

В лютому збережеться загроза морозів "під 30", а "потеплішає до мінус 12-14 градусів лише з другої половини лютого. Невеликий мінус буде триматися аж до середини березня.

Нагадаємо, рятувальники попередили українців про смертельну небезпеку в Карпатах. Рятувальники попередили про небезпеку.

Як повідомляв Знай. ua, погода на 8 січня: зима розігралася не на жарт. Зима в самому розпалі, і після Різдва вирішила більше не жаліти українців.

Знай. ua писав, що стихія перенесе українців в Арктику, доведеться несолодко. У вівторок буде суха погода у Києві.