На польсько-українському пропускному пункті в Дорогуську затримали нашого земляка, який намагався перевезти досить дивний вантаж.

У фурі знайшли потужне артилерійське знаряддя, що застосовується для знищення ворожих танків і броньованого транспорту. Деталі гаубиці були приховані за кількома скриньках.

Як припускають польські ЗМІ, що 22-річний громадянин України був обізнаний про те, що перевозить, і навіть мав при собі деякі документи. Але для провезення гармати їх було недостатньо. Порушник затриманий місцевою поліцією, слідство веде прокуратура. Підключилося і Агентство внутрішньої безпеки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Елементи гармати транспортували в скринях вантажним автомобілем. 22-літній громадянин України спробував перевезти їх через прикордонний пункт пропуску в Дорогуську. Чоловік мав при собі документи, однак їх виявилося недостатньо", —прокоментував Лех В’єчежа з Холмської районної прокуратури.

Затриманий українець знав, що саме перевозить і за що його затримали. Прокуратура звернулася до суду з проханням заарештувати порушника, клопотання задовольнили. Слідство триває.

Цікаво, що гаубиця, яку хотів перевезти через кордон затриманий, — артилерійська гармата, яку використовують для знищення цілей, що перебувають за перешкодами, головним чином танків і панцерних транспортних засобів.

Дивіться: Протест "євробляхерів" заблокував кордон України із Польщею

Нагадаємо, Україна в найближчі кілька років може ввести безвізовий режим з мінімум 20 країнами, в які входять Азія і Латинська Америка, про що заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо про зухвале пограбування Києво-Печерської Лаври.Також "Знай.ua" писав, дружина вбитого співробітникова Управління державної охорони Василя Хмелюка розповіла деякі подробиці інциденту.