У середу, 9 січня, стало відомо про зухвале пограбування Києво-Печерської Лаври.

Києво-Печерська Лавра
Києво-Печерська Лавра

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення Мінкульту.

Міністр культури Євген Нищук заявив, що з Лаври зникли цінні ікони. А дізналися про це завдяки нещодавно проведеній інвентаризації. І ось, що цікаво. Зрозуміти, коли саме зникли ікони - неможливо, адже раніше подібні заходи не проводилися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Євген Нищук припускає, що пропажа могла статися ще до 2003 року, наразі усі подробиці злочину з'ясовують правоохоронці.

Нагадаємо, підконтрольна РПЦ Українська православна церква Московського патріархату може втратити право користування Києво-Печерською Лаврою до закінчення строку її оренди.

Про це розповів колишній директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець.

Директор заповідника стверджує, що договір оренди може бути розірвано в разі виявлення порушень.

"Є власник майна. Сьогодні це держава Україна. Є користувач майна … Обов'язково (в договорі оренди) є пункт — у разі заподіяння шкоди об'єкту договір на вимогу однієї із сторін розривається", - зазначає Кролевець.

Як повідомляв раніше Знай.ua, намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло вирішив продати свій розкішний заміський особняк.

Триповерховий будинок площею 580 квадратних метрів розташований на ділянці в 40 соток. Про це повідомляє столичний рієлтор, який виставив об'єкт на продаж.

Величезна садиба крім головного будинку включає також гостьовий будинок і будинок для охорони. При цьому на масштабній ділянці не знайшлося місця бодай для маленької церкви.

Весь будинок мебльований італійськими та англійськими меблями. Підлога виконана з мармуру. Новому власнику така розкіш обійдеться в 34 мільйони гривень.

Також Знай.ua писав про те, що під час обшуків маєтку Пасла СБУ виявила, що у стіни деяких кімнат вмонтовані золоті пластини.