Підконтрольна РПЦ Українська православна церква Московського патріархату може втратити право користування Києво-Печерською Лаврою до закінчення строку її оренди.

Про це розповів колишній директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець.

Директор заповідника стверджує, що договір оренди може бути розірвано в разі виявлення порушень.

"Є власник майна. Сьогодні це держава Україна. Є користувач майна … Обов'язково (в договорі оренди) є пункт — у разі заподіяння шкоди об'єкту договір на вимогу однієї із сторін розривається", - зазначає Кролевець.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

На думку експерта, на сьогоднішній день привід для цього є, адже представники громадськості виявили цілу низку порушень норм. Так, за час оренди УПЦ МП побудувала на території заповідника 16 нових будівель.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ розповіли про майбутнє УПЦ МП в Україні, і воно, м'яко кажучи, незавидне. Аналіз того, що відбувається з відповідними прогнозами надає газета "Місто" з посиланням на видання "Вголос". По ідеї, церковна влада московських попів незабаром повинна накритися великим мідним куполом, і ось чому.

До московського патріархату не приєднається жодна українська церква. Тому незабаром РПЦ почне поступово втрачати парафії. Власне – це вже почалося. Видання пишуть, що приходи РПЦ будуть рідшати, як російська піхота, розбита українськими градами.

Нагадаємо, дивні захоплення настоятеля Лаври відвернули українців від Бога: жіночий одяг, фалоімітатори і золоті злитки. При цьому на ділянці не знайшлося місця для церкви.

Як повідомляв Знай. ua, Єпіфаній змінив вектор і зробив несподівану заяву про РПЦ: Ми приймаємо їх у нашу структуру. Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ.

Знай. ua писав, що УПЦ МП вигнали з Києво-Печерської Лаври: Кирило не допоміг. Представникам московського патріархату припинили оренду.