Президент України Петро Порошенко підписав важливий закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату (МП) перейменуватися і вказувати в своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ).

"Вибір легше робити, коли всі речі називаються своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно. Реалізація закону дасть громадянам всю повноту інформації", - зазначив Порошенко.

Митрополит Онуфрій УПЦ МП

За словами президента України, зміни в законі дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, ніякого обмеження конституційних прав громадян не буде.

Раніше повідомлялося, що після Об'єднавчого собору РПЦ МП почалося неймовірне божевілля. Інших епітетів, крім як сатанинське збіговисько, покидьки, зрадники московські попи вже не видають щодо українського Собору, який створив автокефальну православну церкву. Називають Собор блудилищем, і обіцяють бійки, істерики і кров.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відразу після Об'єднавчого собору з'явилося рішення Синоду Московського патріархату про заборону цим архієреям служити і позбавлення їх канонічного статусу.

"Москва недобрим і буде діяти проти України до останнього", - підкреслив митрополит Іоанн.

За словами митрополита, кращий шлях, коли керуючий архієрей переходить в єдину церкву разом зі своїм приходом. Тоді не буде ніякої боротьби, крові, захоплення храмів.

Нагадаємо, Православна церква України: чи потрібно заново хреститися і вінчатися. Додаткових обрядів церква не передбачає.

Як повідомляв Знай. ua, митрополит розповів, як Москва буде діяти проти України. Формується надзвичайно небезпечна кон'юнктура, коли РПЦ в Україні бажає зробити з віруючих і священиків своїх кріпаків.

Знай. ua писав, що Патріарх Кирило назвав Томос "трагедією": православ'я поперло з усіх дірок. Наша автокефалія довела Гундяєва до істерики.