Скандал довкола зміни назви УПЦ МП розгорівся із неабиякою силою, представники московського патріархату протестують проти перейменування.

Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій
Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій

Про це повідомляють ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що відповідно до прийнятого Радою документу, УПЦ МП має змінити назву і вказати в ній свою приналежність до Росії.

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що вони не бачать підстав змінювати свою назву відповідно до закону №5309.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Климент.

Відповідно до прийнятого Радою документу, УПЦ МП має змінити назву і вказати в ній свою приналежність до Росії, проте в МП запевняють, що їх керівний центр знаходиться в Києві.

"Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого відношення не має, так як ніяк ніде не прописано, що ми маємо відношення, субординацію, управління з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. У нашій церкві немає ніяких підстав змінювати назву відповідно до цього закону, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі-агресора. Це, напевно, про когось іншого", - резюмував Климент.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла законопроект № 5309, яким забов'язала Українську православну церкву Московського патріархату в обов'язковому порядку вказувати в назві належність до російської православної церкви.

Верховна Рада
Верховна Рада

За документ проголосували 240 народних обранців.

Проект зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказувати у своїй статутній назві приналежність до релігійної організації за межами України, центр якої знаходиться в країні, яка визнана законом як така, що здійснила військову агресію проти України і тимчасово окупувала територію України.

Раніше Знай.uа писав про те, що український Томос, який буде офіційно отримано новообраним предстоятелем Української автокефальної церкви митрополитом Єпіфаній, довів до істерики главу РПЦ, патріарха кирила Гундяєва.

Томос в Україні
Томос в Україні

Також Знай.uа повідомляв, що 15 грудня Об’єднавчий собор українського православ’я у Києві прийняв рішення про створення помісної православної церкви, яка відтепер має офіційну назву— Православна церква України.