Вже в найближчі дні в Україні пройдуть сильні снігопади і буде похолодання, зокрема, вночі місцями температура повітря опуститься до -16 градусів морозу. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Згідно з прогнозом синоптиків, у четвер, 10 січня, на більшій частині України випаде сніг, місцями сильний. Вдень на заході очікується від +1 до -5, вночі - від -4 до -12, на сході від -1 до -3 градуси, вночі від -6 до -8. У центральних областях вдень очікується від +1 до -3 градуси, вночі від -6 до -8, на півдні країни вдень від +1 до +3, вночі від -1 до -3, у Криму вдень до +9 тепла, вночі - до -1 градуса морозу. На півночі країни 10 січня вдень очікується від -3 до -5, вночі до -12 градусів морозу.

У п'ятницю, 11 січня, на сході, півдні та місцями у центрі України прогнозується мокрий сніг, місцями з дощем. Вдень на заході очікується від -1 до -5, вночі - від -4 до -8, на сході від -1 до +1, вночі від -1 до -6. У центральних областях вдень очікується від +1 до -3 градуси, вночі від -1 до -8, на півдні країни вдень від -1 до +4, вночі від -1 до +1, у Криму вдень і вночі до +5 тепла. На півночі країни 11 січня вдень очікується від -1 до -5 вночі до -8 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За інформацією синоптиків, у суботу, 12 січня, в Україні пройде сніг, місцями мокрий. Вдень на заході очікується від +2 до -1, вночі - від -6 до -11, на сході від -1 до -4, вночі від -5 до -12. У центральних областях вдень очікується від 0 до -3 градуси, вночі від -6 до -12, на півдні країни вдень від -2 до +1, вночі від -6 до -8, у Криму вдень до +5 тепла, вночі - до -3 градусів морозу. На півночі країни 12 січня вдень очікується від -2 до +1, вночі до -13 градусів морозу.

У неділю, 13 січня, в усіх областях країни, окрім півдня, очікується сніг, місцями з дощем. Вдень на заході очікується від +2 до -1, вночі - від -1 до -5, на сході від -1 до -4, вночі від -5 до -8. Вдень у центральних областях очікується від 0 до -3 градуси, вночі від -3 до -7, на півдні країни вдень від -2 до +1, вночі від -3 до -5, у Криму вдень до +5 тепла, вночі - до -3 градусів морозу. На півночі країни 13 січня вдень очікується від -2 до +1, вночі -6 градусів морозу.

Нагадаємо, що Україна потрапить в саму воронку циклону в найближчі дні - він принесе з собою дуже мінливу погоду. До кінця тижня на всій території країни очікуються снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальне потепління спостерігають кліматологи всій Землі, воно спровокувало посилене танення льодів. На даний момент площа крижаного покриву Землі скоротилася на 42%.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі через сильні снігопади і шторми за останній тиждень загинуло 12 осіб. Ще сотні потрапили у снігову пастку в Альпах.