У четвер, 10 січня, на більшій частині України пройдуть серйозні снігопади, які викличуть складні погодні умови, особливо для водіїв. При цьому вночі місцями температура повітря опуститься до -16 градусів морозу. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Так, вдень на заході очікується від +1 до -5, вночі - від -4 до -12, на сході від -1 до -3 градуси, вночі від -6 до -8. У центральних областях вдень очікується від +1 до -3 градуси, вночі від -6 до -8, на півдні країни вдень від +1 до +3, вночі від -1 до -3, у Криму вдень до +9 тепла, вночі - до -1 градуса морозу. На півночі країни 10 січня вдень очікується від -3 до -5, вночі до -12 градусів морозу.

Прогноз погоди на 10 січня в містах України

Ужгород – -1…-3

Львів – -3…-5

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Івано-Франківськ – -3…-5

Тернопіль – -4…-6

Чернівці – -3…-5

Хмельницький – -4…-6

Луцьк – -4…-6

Рівно – -4…-6

Житомир – -4…-6

Вінниця – -2…-4

Одеса – 3…5

Миколаїв – 1…3

Херсон – 2…4

Сімферополь – 4…6

Кропивницький – -1…1

Черкаси – -1…-3

Чернігів – -5…-7

Суми – -3…-5

Полтава – -1...-3

Дніпро – -1…1

Запоріжжя – 1…3

Донецьк – 0…-2

Луганськ – -2…-4

Харків – -1…-3

Київ – -5…-7

карта Укргідрометцентру на 10 січня

Народний прогноз погоди в Україні

10 січня православні віруючі вшановують пам'ять святих з Нікомидії. Наші пращури помітили, що погода в цей день вказує на погоду в липні наступного року. Якщо 10 січня будуть снігопади та завірюхи, то в липні будуть сильні дощі. Якщо у цей день скирти хліба були вкриті інеєм, це теж був вірний знак того, що майбутнє літо буде дуже дощовим.

Нагадаємо, що Україна потрапить в саму воронку циклону в найближчі дні - він принесе з собою дуже мінливу погоду. До кінця тижня на всій території країни очікуються снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальне потепління спостерігають кліматологи всій Землі, воно спровокувало посилене танення льодів. На даний момент площа крижаного покриву Землі скоротилася на 42%. Жорстке коливання температур у верхніх шарах океану отримало назву Ель-Ніньо.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі через сильні снігопади і шторми за останній тиждень загинуло 12 осіб. Ще сотні потрапили у снігову пастку в Альпах. У Норвегії вже тиждень тривають пошуки чотирьох лижників, які потрапили під лавину.