У найближчі дні Україна буде в центрі холодного циклону. Протягом усього тижня на території країни пройдуть сильні снігопади. Температура повітря буде коливатися, опускаючись вночі до зимових температур. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

У вівторок, 8 січня, сніг відступить з центральних та північних областей. Але на заході, півдні і сході країни сніжитиме. Температурний режим буде на рівні попереднього дня.

У середу, 9 січня, на південно-сході країни синоптики прогнозують припинення снігопадів. Буде сонячно з потеплінням. На решті території України сніг і морозно, до мінус 5-8 нижче нуля.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

У четвер, 10 січня, снігопади знову повернуться в нашу країну. На південно-сході місцями мокрий сніг з дощем. Там температура буде від -1 морозу до +1 тепла. На решті території від -3 до -6 морозу, вдень до 8-10 морозу вночі.

У п'ятницю, 11 січня, погода в Україні буде така ж, як і в четвер. При цьому в центрі і на півночі країни можливе послаблення морозів. Опади у вигляді снігу і мокрого снігу з дощами на південно-сході збережуться.

Народний прогноз погоди в Україні

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали у цей день за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з'являлась світла смуга, це передбачало сніг. Якщо синиця зранку пищить — бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт — бути снігопаду або заметілі.

9 січня вшановується пам'ять святого апостола Стефана. Зазвичай цей день бував морозним: "Прийшов Стефан — на ньому червоний жупан". Наші пращури помітили, якщо в цей день сніг валиться з неба великими пластівцями, то в найближчому майбутньому потрібно від погоди очікувати негоди і сльоти.

10 січня вшановується пам'ять святих з Нікомидії. Наші пращури помітили, що погода в цей день вказує на погоду в липні майбутнього року. Якщо будуть снігопади та завірюхи, то в липні будуть часті дощі. Якщо у цей день скирти хліба були вкриті інеєм, це теж був вірний знак того, що майбутнє літо буде дощовим.

11 січня церква вшановує пам'ять 14 тисяч Віфлеємських немовлят. Наші пращури у цей день слідкували за вітром і хмарами: якщо вітер дув з півночі, а небо при цьому було безхмарним, то слід очікувати морозу.

Нагадаємо, що погода в січні 2019 в Україні буде аномальною, попередили експерти Укргідрометцентру. У середньому, термометри покажуть близько 0 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в інтернеті показали фото окупованих територій, які перетворилися на суцільну снігову пастку.

Також портал Знай.uа писав, що літня жінка була знайдена мертвою і двоє чоловіків пропало безвісти через снігопаду, який обрушився на частину Греції.