У четвер, 10 січня, по всій території України будуть складні погодні умови. Особливо для водіїв. Так, на Півдні, а також у більшості центральних регіонів країни, ввечері і на Сході буде падати сніг під свист штормового вітру.

Про це написала відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Циклонічна система Benjamin вже розминається і завтра стрибне на південну частину України. 10 січня на півдні України, а також у більшості центральних областей, ввечері і на Сході - складні погодні умови", - повідомила Діденко.

Також, згідно з прогнозом синоптика, на Південь, Центр (крім Вінницької області) рухається потепління до відлиги. Тому буде мокрий сніг, місцями з дощем і сильним вітром. При цьому на Заході України час від часу буде йти сніг, а на Півночі – переважно без опадів.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Найхолодніша очікується погода в північних областях - вночі -10-15 градусів, вдень 3-8 градусів", - уточнила Діденко.

Крім того, на Заході вдень -2...-7 морозу. На Сході температура максимально досягне -1...-4 градусів. У Центр вдень прийде відлига, лише на Вінниччині – -2 ...-5 градусів. На Півдні буде відносно тепло – 0...+4 градуси, в Криму – +2...+6 градусів.

У Києві найближчої вночі -10...-14 градусів, завтра вдень -4...-7 градусів, без опадів.

Циклонічна система Benjamin вже розминається і завтра стрибне на південну частину України. 10 січня на Півдні України, а...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 9 januari 2019

За прогнозом українського Гідрометцентру, у четвер у західних та північних областях вночі без істотних опадів, вдень невеликий сніг, температура вночі 11-16°, вдень 3-8° морозу.

В інших регіонах випаде сніг, вдень у південній частині мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, вночі в Одеській області, вдень місцями в південних областях значні опади.

Температура вночі 6-11°, у південних областях 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, на крайньому півдні країни до 6° тепла. На дорогах країни ожеледиця. Вітер південно-східний, східний, 5-10 м/с, у південних, а вдень і в східних областях місцями пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Нагадаємо, що Україна потрапить в саму воронку циклону в найближчі дні - він принесе з собою дуже мінливу погоду. До кінця тижня на всій території країни очікуються снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальне потепління спостерігають кліматологи всій Землі, воно спровокувало посилене танення льодів. На даний момент площа крижаного покриву Землі скоротилася на 42%. Жорстке коливання температур у верхніх шарах океану отримало назву Ель-Ніньо.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі через сильні снігопади і шторми за останній тиждень загинуло 12 осіб. Ще сотні потрапили у снігову пастку в Альпах. У Норвегії вже тиждень тривають пошуки чотирьох лижників, які потрапили під лавину.