Колишній ватажок бойовиків ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков) закликав росіян виходити на масові акції протесту, у тому числі не санкціоновані.
Бойовик закликає на мітинги проти намірів російського президента Володимира Путіна передати Японії три острови Курильської гряди. Таку заяву Стрєлков оприлюднив у своєму відеоблозі.

"Як і було обіцяно, ми приступаємо до організації акцій протесту. Будуть-чи вони по-справжньому масовими - залежить не тільки від нас, але і від усіх, до кого дійде наш заклик," - йдеться у повідомленні бойовика.


За його словами, на 19 і 20 числа подадуть заявки на проведення мітингу.

"Якщо мітинг не буде санкціонований - то все одно зберемо протестну акцію в рамках народного сходу. За участю всіх організаторів. На цю акцію ми запрошуємо всіх - незалежно від партійної приналежності і переваг, оскільки справа честі всіх патріотів - захист територіальної цілісності Російської Землі і суверенітету останнього осколка Росії - Російської Федерації," - заявив бойовик, який у 2014 році командував захопленням українських територій.



Він також додав, що у найближчі дні буде розгорнута кампанія по інформаційному забезпеченню майбутньої акції.

"Всі, хто здатний нам допомогти в цій справі - приєднуйтесь", - додав Гіркін.

Варто також нагадати той факт, що Японія і Росія не можуть укласти мирний договір ось вже 70 років. Укладенню миру перешкоджає територіальний спір двох країн щодо Курильських островів, які СРСР окупував в ході Другої світової війни.
Як повідомляв раніше Знай.ua, у Путіна прокоментували можливість передачі Курильських островів Японії у обмін підписання мирного договору.
Також Знай.ua писав про те, що російський президент Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зустрілися в Сінгапурі, де домовилися працювати над мирною угодою на основі декларації 1956 року.