Тисячі українців не знають, що винні ПриватБанку десятки тисяч гривень. Стало відомо, за якою схемою працюють крелитеі картки та що ми зазвичай упускаємо, переглядаючи договір.

Умови договору на кредитній картці фінустанови дозволяють "Привату" списувати в рахунок боргу усі надходження на будь-яку з відкритих у банку карт - в українців-боржників без їх відома можуть навіть забрати половину заробітної плати.

На одному з форумів клієнтка Привату поскаржилася, що колись вчасно не погасила перед банком борг у 600 грн і тепер винна банку 20 тис. грн.

"ПриватБанк списує з зарплатної картки більше ніж половину зарплати на штраф за використання кредитного ліміту, якого немає, і термін дії кредитки давно минув, сума боргу була 600 грн, забрали більше 11 тис. Продовжують нараховувати, в минулому році штраф в 20 тис. нарахували, гроші забирають з зарплатної картки", - розповіла жінка. У банку вважають, що діють відповідно до договору.

Популярні новини зараз
Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Якщо клієнт банку має навіть невелику заборгованість, штрафи та нарахування пені роздують суму до космічних масштабів. А всі надходження на картку даного банку просто списують у рахунок боргу, і що увкаво не тоді,к оли сума мінімальна, а коли вже досить суттєва.

"Банк відповідно до договору, списує у рахунок погашення заборгованості половину від надходжень на карту. Будь-яку карту боржника", - пояснюють у прес-службі фінансового закладу.

Згідно інформації, що розміщена на офіційному сайті Приват банку, фінустанова має право списувати гроші з будь-якого рахунку. За кожен день прострочення нараховується пеня в розмірі 0,24% від боргу (або 7,2% в місяць), плюс 50 грн за кожне прострочення, плюс 0,24% від суми при простроченні від двох місяців, плюс штраф за порушення строків у розмірі 500 грн і 5%, плюс штраф за невиконання зобов'язань в такому ж розмірі.
Так, 2 січня 2019 року банк через суд намагався стягнути з клієнта борг у розмірі 102,1 тис. грн. Хоча "тіло кредиту" склало лише 4,7 тис. грн. Штрафи і пеня склали 97,4 тис. грн.

Відбувається це за договори, який передбачає: "Клієнт доручає Банку списувати з будь-якого рахунку, відкритого в Банку, зокрема з картрахунку, грошові кошти для здійснення платежу з метою повного або часткового погашення боргових зобов'язань, у тому числі Мінімального обов'язкового платежу, якщо Мінімальний обов'язковий платіж вказаний в Анкеті-заяві Клієнта і у Пам'ятці Клієнта/Довідці про умови кредитування, а також списання помилково перерахованих сум, за якими Клієнт не є належним одержувачем".