Українці зовсім скоро ще більше зможуть подорожувати без віз. Два лесятка країн розглядають скасування візового режиму з Україною. Це переважно країни Латинської Америки і Азії.

Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "1+1".

Павло Клімкін

"Буде безвіз. І Латинська Америка є, і Азія. Ми насправді років через два вийдемо там в 20 (країн), 20+. Років через два, оскільки там є такі технологічні питання – Латинська Америка та Азія", – сказав Клімкін
.

За словами міністра, про безвіз варто домовлятися з тими країнами, з якими він в першу чергу потрібен українським громадянам.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

"А безвіз нам з ким потрібен? Можемо, звісно, зараз 30 безвізів з Африкою підписати". Ми повинні зробити те, що українцям потрібно, а не те, що ми можемо повісити і сказати: ось ще 5 країн, – зазначив Клімкін.

Ще одна країна відкрила двері українцям

Уругвай скасував візовий режим з Україною.

Також напередодні нового року країни Прибалктики також погодилися співпрацювати з нами у цій сфері. Тепер до Латвії, Литви та Естної можна буде поїхати за внутрішніми ID-картками.

Додамо, сьогодні українці можуть подорожувати до 128 країн без віз.

Нагадаємо, паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. таким чином у міжнародному рейтингу ми обійшли Росію.

Як повідомляв портал Знай.ua, відома блогерка розповіла, як подорожувати Європою дешево та навчила правильно економити на харчуванні.

Також Знай.ua писав про те, що влада планує влаштувати масштабні перевірки фактів проживання громадян у місцях їх реєстрації. Цим займеться офіс реформи адміністративних послуг при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Дивіться: Як скористатися безвізом українцям